Κατάσχονται φάκελοι ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι» - Επί τόπου ο Τσιόδρας (Videos)

Επιτόπια έρευνα από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και παράλληλα κινήσεις της Εισαγγελίας για κατάσχεση όλων των φακέλων των ασθενών στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων κορωνοϊού στην εν λόγω κλινική.

Όπως γράφει σχετικά η Ιωάννα Μάνδρου στο kathimerini. gr, η εισαγγελική παρέμβαση που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ από τον ίδιο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη, πέραν του ότι είναι κατεπείγουσα αφορά και σε βαριά αδικήματα – επισύρουν ποινές ως και ισόβια- αν αποδειχθεί ότι δεν τηρήθηκαν οι υγειονομικοί κανόνες και δεν προστατεύθηκε η ζωή των ασθενών.

Ηδη ο αντεισαγγελέας Νικόλαος Αντωναράκος, έχει ζητήσει κρίσιμα έγγραφα από την κλινική, ενώ το κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας επί τόπου ερευνά στοιχεία για την εισαγωγή των ασθενών, και την παροχή σε αυτούς υπηρεσιών υγείας, καθώς και τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας τους από την πανδημία.

Ερευνα από την Εισαγγελία έχει διαταχθεί και για την κλινική «Κασταλία» στην Γλυφάδα όπου επίσης εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Άνοιξε κανονικά

Εν τω μεταξύ. κανονικά άνοιξε η κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ενώ  πραγματοποιήθηκαν αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο, όπου σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Κοκκινάκη το τμήμα είναι «καθαρό».

Λίγο πριν από τις 12:30 μετέβη επί τόπου ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σε δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του, ανέφερε ότι όλοι οι θετικοί στον κορωνοϊό αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί σε μονάδες υγείας της Αττικής. «Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τους παρακολουθούν στενά τις επόμενες 7 ημέρες. Παρακολουθούνται για πυρετό και πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη ενώ θα υποβάλονται σε εργαστηριακό έλεγχο ανά διήμερο. Είναι πολλοί για να πάνε σε άλλη κλινική»

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι 17 ασθενείς που έχουν κριθεί θετικοι στον κορωνοϊό έχουν φύγει από την κλινική ενώ όπως είπε «υπάρχουν 17 εργαζόμενοι ασυμπτωματικοί σε καραντίνα στο σπίτι τους».

Συνολικά στην κλινική υπήρχαν 116 αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς και 110 προσωπικό από τους οποίους 37 (οι 17 ασθενείς και οι 17 εργαζόμενοι συν τους τρεις νεκρούς) βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με τον κ. Τσιόδρα να μιλά για «σημαντική επιδημία». «Έχουν ληφθεί τα μέτρα θα τους υποστηρίξουμε όπως μπορούμε για να σταματήσει το κακό» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έξι νεφροπαθείς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς διαθέτει μονάδα αιμοκάθαρσης για ασθενείς με κορωνοϊό, άλλοι δύο  στο «Αττικόν» και τρεις στο ΝΙΜΤΣ.