Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Στη διάρκεια του 32ου ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Στράτος Παραδιάς, παρουσίασε την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ, για την “άμεση ελάφρυνση όλων των πολιτών από την εξοντωτική φορολογία κατοχής ακίνητης περιουσίας”.

Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για τον ετήσιο φόρο κατοχής ακινήτων προβλέπει μεταξύ άλλων:

– Πλατιά και καθολική φορολογική βάση, χωρίς εξαιρέσεις από τη φορολογία των ακινήτων που ανήκουν σε ισχυρές κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες ή φορείς.
– Ενιαίο χαμηλό φορολογικό συντελεστή 1 ο/οο, που όλοι πράγματι θα πληρώνουν.
– Ξεχωριστή φορολόγηση κάθε ακινήτου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
– Σύνδεση με το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.
– Μείωση των αντικειμενικών τιμών ζώνης κατά 30% και των συντελεστών «εμπορικότητας» των ακινήτων κατά 50% στο τμήμα τους πάνω από τη μονάδα.

Στο συνέδριο παρέστησαν μεταξύ άλλων πλήθος ιδιοκτητών από όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Καραμάνος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, ο προεδρεύων του ΤΕΕ, Θόδωρος Σαραφίδης και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης από τους οποίους ο κ. Παραδιάς ζήτησε συνδρομή για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και των δημοτικών τελών, που σε κάποιους Δήμους είναι ιδιαίτερα δυσβάστακτα, κυρίως στα ακίνητα με επαγγελματικές χρήσεις.