81+20 από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» νέα κρούσματα, 1.415 συνολικά - 90 διασωληνωμένοι

Με έναν ακόμη θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό, την Τετάρτη 1 Απριλίου, 2020, οι νεκροί από την πανδημία του Covid-19, στην Ελλαδα, ανέρχονται πλέον στους 50, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα νέα κρούσματα είναι 81, ενώ έχουν ανιχνευθεί 20 επιπλέον κρούσματα σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου. Πρόκειται για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο αρόδου, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσματων στην Ελλάδα είναι 1.415.

90 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έξι άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

«Η επιστημονική αλήθεια δεν μπορεί 100% να τεκμηριωθεί» είπε για τη χρήση προστατευτικών μασκών, ο κος Τσιόδρας και τόνισε ότι τις έχουν ανάγκη στα νοσοκομεία, οι άρρωστοι.

Στην Επιτροπή Εμπειρογνωμωνων εκδόθηκαν ειδικές οδηγίες για βρέφη, παιδιά και εφήβους με ύποπτα συμπτώματα είτε επιβεβαιωμένα.

«Αν είχαμε περισσότερους θανάτους θα είχαν καταγραφεί. Η καταγραφή των θανάτων γίνεται από τα ληξιαρχεία» επεσήμανε και προχώρησε σε μία συγκινητική ονομαστική αναφορά ασθενών τους οποίους επισκέφθηκε σήμερα σε νοσοκομεία.

Ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε ονομαστικά τους εν λόγω ασθενείς, για του οποίους είπε:  «Μας δίνουν όλους κουράγιο να συνεχίσουμε, ευχαριστώ».

Δείτε Live: