Κατέληξαν 4 ακόμη θύματα του κορωνοϊού - 47 στην μακάβρια λίστα της Ελλάδας - Μόνο 51 ετών ο τελευταίος νεκρός

Τους 47 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης άλλοι τέσσερις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή χτυπημένοι από τον φονικό ιό.

Ένας άνδρας 51 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το τελευταίο θύμα , ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 47, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για τον έβδομο άνθρωπο από την περιοχή της Εορδαίας, που καταλήγει από τον φονικό ιό.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε νοσηλευτεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και είχε διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο πρώτοι ηλικιωμένοι είχαν υποκείμενα νοσήματα. Ο τρίτος νεκρός, σύμφωνα με την ΕΡΤ είχε καταγωγή από την Εορδαία και είναι το το έβδομο θύμα του φονικού ιού στην Κοζάνη.

Εντωμεταξύ,στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εντοπίζονται πλέον κρούσματα κορωνοϊού από τη λοίμωξη Covid-19. Παρότι βραδεία η εξάπλωση της νόσου, όπως τη χαρακτήρισε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει καταγραφεί, με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση, σε 43 Περιφερειακές ενότητες της χώρας. Υπάρχουν ωστόσο και 18 Περιφερειακές ενότητες που έχουν κρατήσει… γερά μέχρι τώρα χωρίς να μετρούν ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης με κορωνοϊό.

Οι «καθαρές» περιοχές

«Ελεύθερες» κορωνοϊού είναι οι εξής Περιφερειακές ενότητες της χώρας σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ: Ικαρίας, Λήμνου, Χίου, Βόρειου Τομέα Αθήνας, Νήσων, Δυτικού Τομέα, Νότιου Τομέα Αθήνας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Σποράδων, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Δράμας, Θάσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ιθάκης, Κέρκυρας και Κορινθίας.