Έκκληση σε συνταξιούχους γιατρούς και φοιτητές ιατρικής να συμβάλλουν εθελοντικά στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Στον σύνδεσμο moh.gov.gr μπορούν να μπαίνουν όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν εθελοντικά στον τομέα της Υγείας, ύστερα και την σχετική έκκληση του Υπουργείου σε συνταξιούχους  αλλά και φοιτητές της ιατρικής προκειμένου να στηριχθεί το ΕΣΥ.

Όπως είναι γνωστό το δημόσιο σύστημα διαθέτει περιορισμένο προσωπικό για τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα λόγω του εφιάλτη του κορωνοϊού.

Σήμερα με βάση τα επίσημα στοιχεία που καταγράφει στην ηλεκτρική του πλατφόρμα το υπουργείου Υγείας, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ.λ.π.) υπάρχουν 96.600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων ενώ μόνο στην Αττική βρίσκονται οι 31.200. Στο ΕΣΥ με βάση τις καταγραφές, εργάζονται περίπου 24.000 Γιατροί (5.903 εργάζονται σε Κέντρα Υγείας) και 36.550 Νοσηλευτές (3.513 σε Κέντρα Υγείας).

Το υπουργείο Υγείας λόγω της υγειονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, ζητά όποιος επιθυμεί να συμβάλει στο σύστημα. «Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας».

Μάλιστα σημειώνεται ότι παρά την ενίσχυση του ΕΣΥ, κρίνεται αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας και από εθελοντές. «Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Βοήθεια ζητά και για τη διοικητική υποστήριξη αφού κάνει έκκληση για περαιτέρω στήριξη: «Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr