17 οι νεκροί - 64χρονος που δεν έπασχε από άλλη ασθένεια στο Ρίο - 78χρονος στο «Σωτηρία»

Τους 17 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς τα ξημερώματα κατέληξε ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο άτυχος 78χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως κατέληξε και ενας 64χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο συγκεκριμένος ασθενής από την Αχαΐα είχε έρθει σε στενή επαφή με ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Ο 64χρονος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση επιβεβαιώθηκαν 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 και με αυτά ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

Το σύστημα Υγείας δοκιμάζεται

Η επέλαση του κορωνοϊού, ιδίως την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα δοκιμάζει την αντοχή του συστήματος υγείας. Το ουσιαστικό αλλά και ψυχολογικό φράγμα των 500 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει πλέον «σπάσει» (έχουν επιβεβαιωθεί 129 κρούσματα τις τελευταίες δύο ημέρες) καθώς και εκείνο των 100 ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας (πλέον βρίσκονται στα νοσοκομεία 124 ασθενείς), ενώ μεσα σε ένα 24ωρο σχεδόν διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, από 18 έφτασαν τους 34. Στις ΜΕΘ, τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων νοσηλεύονται περίπου 60 ασθενείς.