31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, 495 συνολικά - Δραματική έκκληση Τσιόδρα & Χαρδαλιά, για υπευθυνότητα & ευαισθησία (Video)

31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα, έχει φτάσει πια τα 495 κρούσματα. 84 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, 90 άτομα νοσηλεύονται ενώ 20 είναι διασωληνωμένοι. 

Οκτώ θυμίζουμε, είναι τα θύματα του κορωνοϊού,  μέχρι στιγμής, καθώς έχασε τη μάχη με τη ζωή ένας 80χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, ενώ δεν ήταν δυστυχώς και ο μόνος άνθρωπος, που έχασε την μάχη, από την Πανδημία σήμερα.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, έγινε γνωστό, ότι κατέληξε μετά από επιπλοκές της λοίμωξης του κορωνοϊού άνδρας ηλικίας άνω των 85 ετών, που νοσηλευόταν στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Εξιτήριο, όπως ανέφερε ο κος Τσιόδρας, έχουν λάβει 19 άνθρωποι. Ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος, έκανε έκκληση στην υπευθυνότητα και την ευαισθησία όλων μας, ώστε να μην συνεχιστεί το φαινόμενο των μαζικών εξόδων, από τα αστικά κέντρα, λες και πρόκειται για διακοπές, χωρίς την επίγνωση, ότι οι… εκδρομείς αυτοί, αποτελούν κίνδυνο για ταχεία διασπορά του ιού σε περιοχές της περιφέρειας και νησιά, με μικρή έκταση, και μέσα αντιμετώπισης, αλλά και με κατοίκους που ως επί τω πλείστον ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το ίδιο υπογράμμισε σε δραματικούς τόνους και ο υφυπουργός υγείας Νίκος Χαρδαλιάς, απευθύνοντας επίσης έκκληση και εξηγώντας για πολλοστή φορά, τι πραγματικά σημαίνει “Μένουμε Σπίτι”, ενώ τόνισε ότι το φαινόμενο αυτό των …εκδρομέων σε μιά τέτοια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία περίοδο, κάνει την κυβέρνηση αναπφευκτα να εξετάζει ακόμη και την καταφυγή στο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εφόσον η ανεύθυνη αυτή στάση πολλών, πραγματικά θέτει σε κίνδυνο ηλικιωμένους και ανθρώπους με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από τον ιό, ενώ εάν αυτό συμβεί η απειλή για την ζωή τους, είναι άμεση.