Νέα απόπειρα «εισβολής» μεταναστών: Επί μιάμιση ώρα μέσα στην νύχτα «πολιορκούσαν» τα ελληνικά σύνορα

Επί μιάμιση ώρα μέσα στην νύχτα  επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα σε μια συντονισμένη επιχείρηση με την βοήθεια των τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκτόξευαν επί ώρες χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Το  επεισόδιο με ομάδα μεταναστών ξεκίνησε περίπου στις 2:30 τη νύχτα και διήρκεσε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανιών σε μήκος περίπου 150 μέτρων του αποτρεπτικού φράκτη.

Υπολογίζεται ότι επρόκειτο για ομάδα περίπου 300 έως 500 μεταναστών.

Από την ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε ο ανεμιστήρας που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και κατευθύνει τα χημικά πίσω σε τουρκικό έδαφος. Μετά την αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών τμημάτων, η προσπάθεια των παράνομων μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα δεν ευοδώθηκε.

Η συνεργασία των παράνομων μεταναστών με τους Τούρκους αστυνομικούς έγινε αντιληπτή και από τμήματα της Frontex που ήταν αναπτυγμένα στις Καστανιές και περιπολούσαν για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.

Επισημαίνεται ότι από το βράδυ της Τρίτης έχει τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίσημο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η προσπάθεια να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος ήταν η πρώτη αιφνιδιαστική απόπειρα  έπειτα από αρκετές ημέρες σχετικής ηρεμίας.