«Παράσταση» από τον Ροδίτη στην δίκη Τοπαλούδη - «Είμαι εφοπλιστής» - Παραλήρημα και ύβρεις

Τρελός το παίζει ο 23χρονος Ροδίτης, ένας εκ των δύο κατηγορούμενων για την δολοφονία Τοπαλούδη, που έδωσε παράσταση στο δικαστήριο σήμερα, με ένα παραληρηματικό λόγο κόντρα στην γνωμάτευση του ψυχιάτρου των φυλακών ότι έχει «καλή λειτουργικότητα και καλή κριτική ικανότητα».

 

«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής της. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι» είπε και απευθυνόμενος στην εισαγγελέα που εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν στην έδρα είπε:

«Κυρία εισαγγελέα, θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Ο 23χρονος ,στη συνέχεια, στράφηκε στον συγκατηγορούμενο του, αλβανικής καταγωγής. «Θα σου σπάσω τα κόκαλα δολοφόνε», του φώναξε, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση μεταξύ τους, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να λήξει το επεισόδιο.

«Δεν είμαι δολοφόνος»

Η γιαγιά του νεαρού ήταν εκείνη που έσπευσε να τον ηρεμήσει αλλά δέχτηκε τα βέλη του.

«Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π@@@@» της φώναξε και απευθυνόμενος στον αστυνομικό που του ζητούσε να καθίσει στην θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Ήταν η στιγμή που το δικαστήριο ανέβηκε στην έδρα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;
Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …
Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο
Κατηγορούμενος: Μόνος μου…
Πρόεδρος: Πως είστε;
Κατηγορούμενος: Σούπερ
Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;
Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.
Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;
Κατηγορούμενος: Μαγικά
Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω
Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Παίρνοντας τη σκυτάλη η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε ζητήσει η έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Ακούστε το είπε ο ψυχίατρος …» είπε η πρόεδρος απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο για να τον ακούσει να απαντά : «Πάλι ψέματα θα ακούσουμε…».

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέφερε πως βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» διέκοψε το δικηγόρο ο εντολέας του με την εισαγγελέα να παρεμβαίνει:

«Εδώ αυτά που ξέρετε δεν περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (σ.σ. προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησα την έσωσα…
Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.
Η διαδικασία διεκόπη και όταν το δικαστήριο επανήλθε στην έδρα σε σχετική ερώτηση της προέδρου ο κατηγορούμενος επέμεινε πως ανακαλεί το διορισμό του συνηγόρου του Θ. Μαντά.

Το δικαστήριο διόρισε δυο νέους δικηγόρους και προχώρησε σε σύντομη διακοπή, προκειμένου να ενημερωθούν την δικογραφία.