Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας, συζητήθηκαν τα θέματα της συνέχισης του Προγράμματος Δία Βίου Μάθησης και οι τρόποι χρηματοδότησής του, η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και η ομαλή χρηματοδότηση δαπανών για τις σχολικές καθαρίστριες, η λειτουργία των σχολικών επιτροπών, οι κτιριακές ανάγκες και το κόστος λειτουργίας των σχολικών εγκαταστάσεων, η λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στους Δήμους, αλλά και τα Συμβούλια Νέων και η γενικότερη εμπλοκή των νέων στα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Η Επιτροπή συνήλθε, μετά από απόφαση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, υπό το μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη και το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., πρώην Δήμαρχο Ναυπάκτου, Θ. Παπαθανάση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Ιωακειμίδης, κάλεσε τα μέλη να προχωρήσουν στη διαμόρφωση του περιγράμματος του πλαισίου δράσης και επεσήμανε, ότι η Επιτροπή καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από ανοιχτά θέματα, με επείγοντα χαρακτήρα και μεγάλη σπουδαιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αποσταλεί στους Δήμους, ώστε να αναδειχθούν τα κρίσιμα ζητήματα που θα προσεγγιστούν κατά προτεραιότητα.