«Γυρνάω από την Ιταλία και οι αρμόδιοι μου λένε να πάω σπίτι μου. Μπαίνω σε καραντίνα αυτοβούλως»

Η ανησυχία του σχετικά με το αν έχει κολλήσει τον ιό είναι τόσο μεγάλη, που έχει πάρει την απόφαση να μπει σε καραντίνα και να μείνει μακριά από την οικογένεια του για τις επόμενες 14 ημέρες.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr λίγες ώρες πριν την επιστροφή του από το Τορίνο, ο 59χρονος Βασίλης Πολυζώης, έχει επικοινωνήσει από μόνος του με όλους τους αρμόδιους φορείς υγείας στην Ελλάδα εξηγώντας τα πάντα για το ταξίδι του, ωστόσο εκείνοι επιμένουν πως πρέπει να πάει στο σπίτι του και αν εμφανίσει κάποια από τα συμπτώματα τότε να πάει στο νοσοκομείο.

«Ανησυχώ»

Θα φτάσω γύρω στις 13:50 στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ανησυχώ γιατί έχω οικογένεια γυναίκα και παιδιά. Έχω κανονίσει να εξαφανιστώ από το σπίτι και να μπω σε καραντίνα από μόνος μου. Δεν μου φταίει κανένας. Βρέθηκα για δυο μέρες στη μολυσμένη περιοχή του Τορίνο. Με όποιον επικοινώνησα στην Ελλάδα μου λέει πήγαινε σπίτι σου και αν υπάρχουν συμπτώματα πήγαινε στο νοσοκομείο. Μα μετά θα είναι αργά γιατί θα έχω κολλήσει όλον τον κόσμο με τον οποίο θα έχω έρθει σε επαφή. Θα είναι άχρηστο” αναφέρει έντρομος ο Βασίλης Πολυζώης.

Kαι προσθέτει “Από μόνος μου περιέγραψα στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας του υπουργείου όλο το ταξίδι που έκανα και μου είπαν πήγαινε σπίτι σου. Επικοινώνησα και με το νοσοκομείο της Πάτρας γιατί είμαι από εκεί, αλλά και εκείνοι μου είπαν πως όλα θα γίνουν στην πύλη εισόδου”.