«Σφίγγα» στην ΓΑΔΑ η «Αικατερίνη Κελέση» - Τι είπε στην σύντομη κατάθεσή της

Ολοκληρώθηκε η εξέταση της προστατευόμενης μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αίτημα της ιδίας.

Η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», ήταν ιδιαίτερα λακωνική στην κατάθεσή της, που διήρκησε έτσι, δυόμιση περίπου ώρες, εν αντιθέσει με την χθεσινή κατάθεση, του έτερου προστατευόμενου μάρτυρα, «Μάξιμου Σαράφη», ο οποίος κατέθετε επί 8,5 ώρες. 

«Επιβεβαιώνω την αρχική κατάθεσή μου, αρνούμαι ό,τι άλλο»

Η «Αικατερίνη Κελέση» αποδείχθηκε «σφίγγα» στην κατάθεσή της, στην ΓΑΔΑ και περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει όσα ήδη έχει πει, στην αρχική της κατάθεση.  «Αρνούμαι ό,τι άλλο, εξάλλου δεν υπάρχει σχέση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίον δεν γνωρίζω», φέρεται να τόνισε.

Ο τρόπος εξέτασης: Χωρίς εικόνα, μόνο με ήχο και με φωνή «ρομπότ»

Η επιτροπή εξέτασε χθες, στη ΓΑΔΑ, τον έτερο προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Οι βουλευτές εξέτασαν τον προστατευόμενο μάρτυρα καθισμένοι σε τραπέζι συνεδριάσεων, το οποίο βρίσκεται σε μία πολύ μικρή αίθουσα, διαφορετική από τον χώρο που βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας. Στον χώρο όπου βρίσκονταν οι βουλευτές-μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής είναι εγκατεστημένη μία μεγάλη οθόνη, κάτι που αναμένεται να γίνεται και αυτήν την ώρα με την κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση.

Ο «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος βρισκόταν σε άλλον όροφο και αίθουσα, ζήτησε να μην  υπάρχει ούτε οπτική επαφή με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και κατέθεσε με αλλοίωση φωνής. Μία τεχνολογία, με την βοήθεια της οποίας η κατάθεση, γίνεται με φωνή που θυμίζει «ρομπότ», ενώ η τεχνολογία αλλοίωσης της φωνής, εξασφαλίζει ότι δεν μπορεί καν  να διευκρινιστεί το φύλο του προστατευόμενου μάρτυρα.

Στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι βουλευτές υπάρχουν δύο ηχεία, από τα οποία ακουγόταν η φωνή του μάρτυρα, αλλοιωμένη μεν αλλά καθαρά, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατανόησης. Αντίστοιχα, και ο μάρτυρας άκουγε καθαρά τους βουλευτές-μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής.