«Τζιβαέρι μου...» - Το μοιρολόι ελλήνων μαθητών στα πόδια της Καρυάτιδας (video)

Με ένα διαφορετικό τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την παραμονή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, παιδιά από την Κρήτη, που βρέθηκαν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Οι μαθητές συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών κ. Άντζελα Χαριστάκη κάθισαν οκλαδόν μπροστά από την Καρυάτιδα και έστησαν ένα μοιρολόι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χαριστάκη: “αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο, αν και δε μας χαροποιεί ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σ΄ενα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα ματια μας γεμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται “Your Thoughts on Greece…for tourists in London”.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το “αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μαρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα”. Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική”.

πηγή: cretalive.gr