Επέστρεψε στην Ελλάδα ο ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές - Συγκινητικές στιγμές στο Ελ. Βενιζέλος (Video)

Στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, έφτασε στην Ελλάδα, ο 20χρονος ναυτικός που ήταν όμηρος για 40 μέρες από πειρατές στο Τόγκο.

Ο 20χρονος Δημήτρης  στο δεύτερο του εκπαιδευτικής φύσης ταξίδι έζησε έναν εφιάλτη, όταν πειρατές έκαναν ρεσάλτο στο ελληνόκτητο πλοίο Elka Aristotle, στο Τόγκο και τον πήραν όμηρο μαζί με άλλους τρεις ναυτικούς, εκ των οποίων ο ένας δεν άντεξε και κατέληξε κατά τη διάρκεια της μαρτυρικής αυτής περιπέτειας.

Οι γονείς του περίμεναν με χαρά και αγωνία στο Ελ. Βενιζέλος τον ναυτικό, για να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους και να τον τυλίξουν με την ελληνική σημαία.

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν, μετά από αγωνιώδη ομηρία 42 ολόκληρων ημερών, ήταν συγκινητικές:


Η ομηρία έληξε καθώς ο αδελφός του νεαρού Δημήτρη, κατόρθωσε να πείσει τους απαγωγείς να τον αφήσουν να μιλήσει μαζί του, ώστε η οικογένεια, να σιγουρευτεί πως είναι ζωντανός.

Κατόπιν τους έφερε σε επαφή με την πλοικτήτρια εταιρεία, που διαπραγματεύτηκε για την επιστροφή των απαχθέντων. Λεπτομέρειες για την διαπραγάτευση και τον τρόπο απελευθέρωσης, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Διευκρινίζεται πάντως πως ο άτυχος φιλιππινέζος όμηρος, που δεν επιβίωσε της περιπέτειας, δεν σκοτώθηκε από τους απαγωγείς, αλλά πέθανε από άλλα αίτια.