Κατασκευασμένη είδηση η «πτήση» Ακάρ πάνω από το Αιγαίο - Διαψεύδει το υπ. Άμυνας

Μαϊμού φαίνεται πως είναι το βίντεο με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να πετάει πάνω από το Αιγαίο,. Την κατασκευασμένη, καθώς φαίνεται,  είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα Χουριέτ.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η αναφορά στην εφημερίδα Hurriyet ότι ο κ. Ακάρ πέταξε πάνω από το Αιγαίο δεν επιβεβαιώνεται, αφού τέτοια πτήση δεν έγινε ποτέ το τελευταίο χρονικό διάστημα στο FIR Αθηνών. Επισήμως ο Χουλουσί Ακάρ πέταξε με αφορμή την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς για τους Τούρκους εκπαιδευόμενους πιλότους.

Στα βίντεο ο Χουλουσί Ακάρ εμφανίζεται να ετοιμάζεται για την πτήση, μετά να μπαίνει στο αεροπλάνο και να απογειώνεται. Σε κάποια από τα πλάνα που βλέπουμε στα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το TRT Haber Turk και το Haber 7, το σμήνος των αεροσκαφών στο οποίο συμμετέχει και ο Ακάρ, φαίνεται να πετά και πάνω από τη θάλασσα. Πουθενά όμως δεν προκύπτει ότι είναι η θάλασσα του Αιγαίου και σίγουρα δεν πρόκειται για πτήση που καταγράφηκε στο FIR Αθηνών. Πιθανώς ο Ακάρ να πέταξε στην περιοχή γύρω από την Σμύρνη, λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

 

Η δήλωση του Ακάρ

Η fake πτήση δεν εμπόδισε φυσικά τον Tούρκο υπουργό Αμυνας να επαναλάβει τις απειλητικές του δηλώσεις για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, λίγες ώρες μετά την προκλητική φωτογράφιση του Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από έναν χάρτη που εμφανίζει το μισό Αιγαίο στην τουρκική επικράτεια.
«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση.

Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά.

Το Φατίχ, το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορούτς Ρέιτς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στο θέμα αυτό το ναυτικό και η αεροπορία στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

Πηγή: iefimerida.gr