Πόρτο Χέλι: Τι είδε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας

Κρίσιμη για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι θεωρείται η μαρτυρία του καπετάνιου σκάφους αναψυχής που είχε δέσει στον κόλπο του Κάιζερ στο Πόρτο Χέλι το βράδυ του Σαββάτου, και που ήταν ο πρώτος ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές ότι έγινε η σύγκρουση του φουσκωτού με τη βάρκα.

Πρόκειται για τον μοναδικό  αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος, που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση.

Όπως κατέθεσε στους λιμενικούς “ είδα από μακριά να έρχεται ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα. Από την εμπειρία μου θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από 40 κόμβους. Είδα το άλλο σκάφος να έχει ένα λευκό περίβλητο φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα έπεσε πάνω του. Κατευθείαν με το βοηθητικό σκάφος πήγα να βοηθήσω. Βρήκα έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Τον ανέβασα στο σκάφος και πήγαμε στην προβλήτα».

Η κατάθεση αυτή σύμφωνα με τους λιμενικούς είναι πολύ σημαντική για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι καθώς δείχνει πως η ξύλινη βάρκα είχε φως, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς του 44χρονου χειριστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ενδέχεται ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού να μπερδεύτηκε με τα φώτα που είχαν ανάψει το βράδυ στην παραλία τα σπίτια. Δεν κατάλαβε πως το συγκεκριμένο φως που έβλεπε ήταν της βάρκας και χωρίς να μειώσει ταχύτητα πέρασε πάνω απο τη βάρκα και την διέλυσε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δυο άνδρες και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 60χρονη γυναίκα.

Τι υποστήριξε στην απολογία ο 44χρονος χειριστής

Όσον αφορά τον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου παρουσιάστηκε στον ανακριτή Ναυπλίου για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Όπως υποστήριξε στον ανακριτή “ επέστρεφα μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μας από τις Σπέτσες όπου είχαμε πάει για φαγητό. Δεν είχα πιει αλκοόλ. Ενώ επιστρέφαμε προς την κοιλάδα συγκρουστήκαμε με τη βάρκα που δεν είδα να έχει φώτα. Δεν τους εγκατέλειψα έκανα ότι μπορούσα. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου καθώς έπεσα στα βράχια”.

Η απολογία του επιχειρηματία κράτησε δυο ώρες και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στο πλευρό του 44χρονου γάλου από την πρώτη στιγμή είναι η γυναίκα του που βρέθηκε και στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου. Μάλιστα μόλις έμαθε την απόφαση των αρχών έπεσε στην αγκαλιά του και τον φίλησε