Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Περίμεναν πώς και πώς να πάνε για ψάρεμα τα τρία αδέλφια

«Κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο», υποστήριξε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης μιλώντας στον ΣΚΑΙ  αναφερόμενος στον Γάλλο κυβερνήτη. του ταχύπλοου που έκοψε στη μέση το μικρό βαρκάκι, παρασύροντας στο θάνατο δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.

Ο 44χρονος Γάλλος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έπειτα από την 24ωρη προθεσμία που έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να απολογηθεί αύριο Δευτέρα στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Ο Νίκος Εμμανουηλίδης, δικηγόρος του Γάλλου χειριστή του ταχυπλόου αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι λίγο πριν την σύγκρουση με τη μικρή βάρκα ο 44χρονος  αντί να μειώσει, αύξησε την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το 12μετρο ταχύπλοο.

«Δεν θα κάνω δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης, δεν μου επιτρέπεται» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης. Και συνέχισε ο δικηγόρος του 44χρονου Γάλλου: «Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή. Αυτό που μεταφέρω είναι η θλίψη και η συντριβή του».

«Είναι απολύτως αναληθές ότι εξαφανίστηκε» υποστήριξε ο Νίκος Εμμανουηλίδης, δικηγόρος του 44χρονου Γάλλου και πρόσθεσε για τον χειριστή του ταχύπλοου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας: «Ηδη έχει αρνηθεί τις κατηγορίες…».

Έκκληση

Εν τω μεταξύ, έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι να μιλήσει για την υπόθεση κάνει ο γιός της 60χρονης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Άγιο Σάββα

Τα τρία αδέρφια που επέβαιναν στη μοιραία βάρκα που συναντήθηκαν μετά από πολύ καιρό.

«Ήταν πολύ στεναχωρημένη με το χαμό του πατέρα μας και είχε περάσει πολύ δύσκολο χειμώνα, είπε στο Open ο γιος της. Την Παρασκευή που έγινε το δυστύχημα ήταν η πρώτη φορά που έβγαιναν για ψάρεμα. Το περίμεναν και οι τρεις πως και πως. Το κανόνιζαν από μέρες. Μιλούσαν στο τηλέφωνο και το πρώτο που έλεγαν ήταν “άντε κατέβα να βγούμε για ψάρεμα” . Και να πως κατέληξε. Ποιος να το φανταζόταν».

«Αυτό που ζητάμε είναι να εμφανιστούν αυτόπτες μάρτυρες. Όταν έγινε η σύγκρουση, όπως μαθαίνουμε, ήταν 20:45. Δεν είχε σκοτεινιάσει. Θα μπορούσε να να τους είχε δει κάποιος. Πρέπει να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη. Τους παρακαλούμε πολύ γι αυτό» προσθέτει.