Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προς το υπουργείο Δικαιοσύνης: Κρατούμενοι αλληλοσφάζονταν και εσείς μιλάτε για αναταραχή

«Τα χθεσινά γεγονότα στον Κορυδαλλό αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι φυλακές της Χώρας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εγκαλώντας το υπουργείο ότι επιχείρησε να υποβαθμίσει σε απλά αναταραχή τα όσα συνέβησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα.

«Κρατούμενοι αλληλοσφάζονταν και χτυπιόντουσαν με κάθε είδους αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα, σουβλιά κτλ. Η Φυλακή και ιδίως η Β΄ και η Ε΄ πτέρυγα κατελήφθησαν από τους κρατούμενους σε λίγα μόνο λεπτά. Οι κεντρικές κιγκλίδες και οι κεντρικές θύρες των πτερύγων σχεδόν γκρεμίστηκαν, ενώ άλλες ξεβιδώθηκαν από κρατούμενους από τα «ιδιωτικά συνεργεία» και με εργαλεία που έχουν κρατούμενοι σε πτέρυγες, έγιναν εκτεταμένες ζημιές και φθορές εντός και εκτός των ακτίνων, το ελάχιστο προσωπικό εγκλωβίστηκε και ένας συνάδελφός μας σωφρονιστικός υπάλληλος χτυπήθηκε από κρατούμενο με σουβλί.

Όλα αυτά, το Υπουργείο μας τα βαφτίζει ως απλή «αναταραχή» και «χωρίς να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές». Και αυτό είναι εξοργιστικό και εξευτελιστικό. Φαίνεται έχουν μάθει να ανησυχούν μόνο όταν υπάρχουν νεκροί. Αν και αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι καλούν, τέλος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την αρμόδια Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες, όχι μόνο από τις συμπλοκές στα χθεσινά γεγονότα στο Κ.Κ Κορυδαλλού, αλλά και να παρουσιάσουν στην δημοσιότητα τα ευρήματα από τις έρευνες που έγιναν χθες σε ορισμένες μόνο πτέρυγες και σε ορισμένους χώρους.