Άφαντη, λίγο πριν καταδικαστεί για τρομοκρατία η συνεργός της Πόλας Ρούπα

Η 27χρονη συνεργός της Πόλας Ρούπα, βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, και όσο διαρκούσε η δίκη πήγαινε και την παρακολουθούσε.Μέχρι σήμερα που θα έβγαινε η απόφαση.  Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου έγινε άφαντη…

Η 27χρονη, είχε συλληφθεί μαζί με το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης  «Επαναστατικός Αγώνας» στον Άγιο Δημήτριο και είχε αποφυλακιστεί γιατί είχε περάσει η προθεσμία του 18μηνου,, αν και η δίκη ήταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πατέρας της δήλωσε την εξαφάνισή της την Πέμπτη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Φαίνεται, ότι η γυναίκα εκτιμώντας προφανώς ότι θα καταδικαστεί και θα επιστρέψει στη φυλακή, επέλεξε να εξαφανιστεί.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε, επίσης, λήξει το 18μηνο και είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ η δίκη τους ήταν ακόμα σε εξέλιξη.

Παραμένει άγνωστο το πώς και κάτω από ποιες συνθήκες ο πατέρας της κατηγορουμένης για τρομοκρατία έκανε τη δήλωση εξαφάνισης.

Η δικηγόρος της ζήτησε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, το δικαστήριο, όμως, δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η γυναίκα έπρεπε να έχει πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.