«Μην με κλείσετε. Θα δυσφημιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας» το επιχείρημα για τις «ξεχασμένες« αποδείξεις στην Μύκονο

Υπήρχαν πληροφορίες, ότι – όπως σε άλλα πανάκριβα στέκια – έτσι κι εκεί … ξεχνούν να κόψουν αποδείξεις. Η ολονύχτια, διακριτική  παρουσία των εφοριακών, τελικά έβγαλε  «λαβράκι». Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Nusret του σεφ Salt Bae της Μυκόνου διαπίστωσε ότι δεν είχαν εκδοθεί 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ, κοινώς περίπου 760 ευρώ κατά μέσο όρο ανά τραπέζι.

Αν και μπροστά στα «χρυσά» καλαμαράκια, οι μπριζόλες του Nusret μοιάζουν… φτηνές, είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές τους κυμαίνονται από 70 ως 275 δολάρια ή 62 με 245 ευρώ.

Η αλυσίδα των 15 εστιατορίων του Τούρκου Νουσρέτ Γκιοκτσέ ,πρώην κρεοπώλη και νυν μεγαλοεπιχειρηματία στην εστίαση,  γνωστού και ως Salt Bae που ειδικεύεται στο κρέας, επεκτάθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί των Ανέμων. Οι λόγοι είναι προφανείς. Δεν υπάρχουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί, που θα ήταν κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει 100 δολάρια για μια μπριζόλα ή 30 ευρώ για ένα burger.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας ωστόσο έκρινε ότι θα μπορούσε να κερδίσει μερικά χρήματα ακόμη, κρύβοντας  έσοδα μερικών χιλιάδων ευρώ…

Οι ελεγκτές βρίσκονταν σε ανοικτή επικοινωνία με το συντονιστικό τους κέντρο και τον επικεφαλής τους, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε εντολές για άλλες εξορμήσεις σε άλλες περιοχές της Μυκόνου, αλλά και σε κοντινά Κυκλαδονήσια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έγινε η αποκάλυψη των ταυτοτήτων των εφοριακών κι φαινόταν ότι έρχεται το προβλεπόμενο «λουκέτο», έπεσαν τηλέφωνα από δικηγόρους προς τους προϊσταμένους των ελεγκτών.

«Θα δυσφημιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας», ήταν το επιχείρημα για να δοθεί μια… δεύτερη ευκαιρία, αλλά το αίτημα δεν είχε καμία τύχη. Το εστιατόριο έκλεισε για 48 ώρες, αλλά πλέον έχει συμπεριληφθεί στη μακριά, «μαύρη» λίστα των επιχειρήσεων που ελέγχονται κατά προτεραιότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλές άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις της Μυκόνου.