Ένταση το πρωί στο Μαξίμου μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και ΕΛ.ΑΣ., στη συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου

Ένταση προκλήθηκε στη συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαϊτειου όταν οι ίδιες και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Οι παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες τους. Οι συγκεντρωμένοι ενημέρωσαν τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ότι αν δεν υπάρχει άμεσα απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού θα αποπειραθούν εκ νέου να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι διαδηλωτές, μάλιστα, εκτόξευσαν καρβέλια ψωμί προς την πλευρά των αστυνομικών προκειμένου αυτά όπως είπαν να φτάσουν στον κ. Τσίπρα.

Όπως τόνισαν αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση στο ζήτημα των καθαριστριών καθώς αν προκηρυχθούν επισήμως οι εκλογές δεν θα είναι δυνατό να προχωρήσουν οι ανανεώσεις των συμβάσεων τους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων μια εκ των καθαριστριών αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκέντρωση μόλις 40 με 50 καθαριστριών και μελών της ΠΟΕΔΗΝ κινητοποιήθηκαν υπεράριθμες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ με έξι κλούβες και τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες να έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, αποκλεισμένες ήταν οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Μουρούζη, με το γεγονός να έχει προκαλέσει την οργή αρκετών περαστικών που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τους εν λόγω δρόμους για να φτάσουν στα σπίτια ή τις δουλειές τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν συνάντηση με ανθρώπους του πρωθυπουργού.
Πάντως, μετά την ένταση και τη λιποθυμία της καθαρίστριας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενημερώθηκε ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων του Δρομοκαϊτειου θα γίνει δεκτή στις 11.00 το πρωί της Κυριακής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα.