Ελεύθερος ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία - «Απαράδεκτο, έπρεπε να μπει φυλακή», ξεσπά ο πατέρας 

Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους άφησαν ανακριτής και εισαγγελέας τον 54χρονο που κατηγορείται πως τραυμάτισε την άτυχη Αλεξία στις Θεσπιές, το απόγευμα του Πάσχα.

Ανακριτής και εισαγγελέας απαγόρευσαν στον 54χρονο να επισκέπτεται το χωριό Λεοντάρι, όπου γλεντούσε όταν έγινε το κακό.

«Είμαι συντετριμμένος. Από την αστυνομία έμαθα ότι η σφαίρα είναι από το όπλο το δικό μου. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα τραυματίσω ένα παιδάκι πυροβολώντας στον αέρα. Θέλω να δηλώσω την συμπαράστασή μου στην οικογένεια του παιδιού, ευχόμενος να γίνει καλά», φέρεται να δήλωσε ο κατηγορούμενος στον ανακριτή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το κοριτσάκι παραμένει διασωληνωμένο σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα.

Το ξέσπασμα του πατέρα της 8χρονης Αλεξίας: «Απαράδεκτο, o 54χρονος έπρεπε να μπει φυλακή» 

Ο πατέρας της 8χρονης τόνισε οργισμένος στο protothema.gr ότι ο δράστης θα έπρεπε να είχε προφυλακιστεί για παραδειγματισμό.

«Το παιδί μας δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τον υπαίτιο αυτής της κατάστασης τον αφήνουν ελεύθερο; Δεν θα έπρεπε να είναι φυλακή για παραδειγματισμό; Παρακαλώ το Θεό να γίνει γρήγορα καλά η μικρή μου Αλεξία, να ακούσω καλά νέα από τους γιατρούς γιατί δε με νοιάζει τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. λέει ο πατέρας της 8χρονης . 

Μάλιστα, ο πατέρας της 8χρονης σημείωσε ότι η απελευθέρωση του δράστη δίνει λάθος μήνυμα, καθώς κανείς δεν θα φοβάται να πυροβολεί στον αέρα, αφού θα ξέρει ότι ακόμη κι αν τραυματίσει κάποιον αθώο, δεν θα μπει φυλακή.

Ο πατέρας έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση της δικαιοσύνης. «Στα καλά καθούμενα να έρθει η σφαίρα από το άλλο χωριό στο σπίτι μας; Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να το συλλάβει το μυαλό μου», είπε.

Η οικογένεια της Αλεξίας δεν κάνει δεκτή και τη συγγνώμη του δράστη. «Δεν τη δέχομαι τη συγγνώμη. Δεν παραδόθηκε. Κρύφτηκε, έβαλε να κρύψουν το πιστόλι», σχολίασε.

«Το θέμα είναι να γίνει καλά η Αλεξία μας» 

Από την πλευρά της η μητέρα της μικρής Αλεξίας η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από κοντά της αρκετά συγκινημένη είπε:

«Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δεν θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Και αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον Ταξιάρχη για το παιδί μας», είπε. Σχολιάζοντας την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 54χρονος η μητέρα είπε: «Δεν το πιστεύω. Το θέμα είναι να γίνει καλά η Αλεξία μας».