Τι υποστήριξαν Λυκουρέζος - Παναγόπουλος στον ανακριτή

Σε εξέλιξη είναι ενώπιον του του ειδικού εφέτη ανακριτή, η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του Θεόδωρου Παναγόπουλου.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο απολογητικό του υπόμνημα, κάνει λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ουδέποτε επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους και σε καμία περίπτωση  δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές. Επίσης, αρνείται ότι  ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του και πλέον, προφυλακισμένος δικηγόρος.

Επίσης επεσήμανε ότι δεν ζει ο Ζαφειρόπουλος, προκειμένου να καταθέσει τα όσα υποστηρίζουν όσοι τον καταγγέλλουν ενώ οι κατηγορίες σε βάρος του προκύπτουν από ασάφειες και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Ένταση

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του ποινικολόγου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης καθώς ο ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Τον κ Λυκουρέζο συνόδευαν στο δικαστήριο τα παιδιά του, από τον πρώτο του γάμο και η κόρη του Μαρία Ελένη.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος δικηγόρος, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος  υποστήριξε ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία  δεν αναφέρεται το όνομα του, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως φέρεται ως μέλος της Οργάνωσης από το 2014 ενώ στην πραγματικότητα μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως στην δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία.