Δ.Στρατούλης: Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα κριτήρια για το ΕΚΑΣ και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου στο ΣΚΑΙ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει καθ’όλα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σε όλη τη διάρκεια της θητείας της.

Τόνισε πως τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ δεν θα αλλάξουν, ούτε και θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, ενώ επανέλαβε ότι θα καταβληθεί κανονικά η 13η σύνταξη σε συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 700 ευρώ, ενώ θα επανέλθει η σύνταξη των 360 ευρώ για άπορους υπερήλικες.

Για τα Ταμεία αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως θα αποποινικοποιηθεί και θα αλλάξει το όριο οφειλών για την απονομή σύνταξης, ενώ παράλληλα θα παραταθεί το καθεστώς των 50 ενσήμων για να έχει κάποιος βιβλιάριο Υγείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε πως θα “διορθωθεί η σημερινή ρύθμιση που υποχρεώνει άνεργους να συγκεντρώσουν 100 ένσημα κατά τα τελευταία δυο χρόνια πριν λάβουν σύνταξη”.

Παράλληλα, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση στο ΙΚΑ, είπε πως υπάρχουν μόλις 18 ελεγκτές για την ανασφάλιστη εργασία, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει 170 υπαλλήλους που απομακρύνθηκαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω διαθεσιμότητας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στη στελέχωση.