Κάλεσε το γραφείο τελετών και μετά αυτοκτόνησε

Βρισκόταν σε απόγνωση και συναισθηματική φόρτιση από το χαμό της αγαπημένης του συζύγου, Την μέρα που συμπληρώθηκαν έξι μήνες από το θάνατό της και μια μέρα πριν την τέλεση του εξάμηνου μνημόσυνου της, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του.

Αυτό που συγκλονίζει όμως είναι πως ο 80χρονος άνδρας πριν κρεμαστεί στο μπαλκόνι κάλεσε ο ίδιος το γραφείο τελετών

Ο κ. Δημήτρης Αργυρόπουλος, ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου στην Κρέστενα, περιέγραψε στο ilialive.gr τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία, λίγο πριν το τέλος του 80χρονου.

«Με πήρε το πρωί του Σαββάτου στις 6.22 και με ρώτησε αν με ξύπνησε. Του απάντησα «όχι» και συνέχισε λέγοντας, «και να σε ξυπνούσα, τέτοια ώρα θα πήγαινες για δουλειά»… περιέγραψε ο κ. Αργυρόπουλος.

«Θέλω να μου κάνεις μια χάρη» μου είπε, «αν μπορώ πολύ ευχαρίστως» του απάντησα. «Να πας σε ένα παντελόνι, να βρεις ένα χαρτί και να το δώσεις στην κόρη μου» μου είπε. «Σε ποιο παντελόνι να πάω. Γιατί δεν δίνεις εσύ το σημείωμα, έχει πεθάνει κανείς;» ρώτησα.

«Μου λέει «όχι, εγώ θα αυτοκτονήσω». «Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις, σε παρακαλώ μην το κάνεις» του είπα προσπαθώντας να τον μεταπείσω. «Αυτό που σου λέω και να έρθεις να με πάρεις για να μην βρωμίσω» απάντησε ο 80χρονος «…και να μην πάρεις κανέναν να ενοχλήσεις» είπε και έκλεισε το τηλέφωνο» συνέχισε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.

Η συνομιλία διήρκεσε ένα λεπτό και 22 δευτερόλεπτα. Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο ο ηλικιωμένος ο Δημήτρης Αργυρόπουλος τον κάλεσε ξανά πίσω για να τον μεταπείσει, δύο φορές, χωρίς ο ηλικιωμένος να το σηκώσει. Στις 6.25 κάλεσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί λίγη ώρα μετά τον βρήκαν κρεμασμένο στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

«Είχε κανονίσει τα πάντα, τα χρήματα για την κηδεία του, ακόμα και το καλοριφέρ στο σπίτι είχε ανάψει για να μην κρυώνουμε όταν πάμε εκεί να τον πάρουμε, είχε υπολογίσει…» μας είπε ο κ. Αργυρόπουλος.

πηγή: ilialive.gr