Σπάραξε η Κρήτη στο τελευταίο αντίο, για την οικογένεια που πνίγηκε στο Γεροπόταμο...

Βαθιά οδύνη στην εξόδιο ακολουθία για το νεαρό ζευγάρι, τον 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη και την 30χρονη σύζυγό του, Ροδούλα Τζαγκαράκη, που «έφυγαν» αναπάντεχα και με τραγικό τρόπο, όταν το όχημά τους, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, του Γεροπόταμου.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι στον Κρούστα Λασιθίου, από όπου και καταγόταν ο 29χρονος.

Πλήθος Κρητικών και όχι μόνο μετέβησαν στην κηδεία του νεαρού ζευγαριού, μεταξύ αυτών και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

 

«Μουδιασμένη» ολόκληρη η Κρήτη, «μουδιασμένος» και ο Κρούστας Λασιθίου, με το βουβό πόνο να «σπάει» μόνο από τις πένθιμες μαντινάδες, αλλά και τους πυροβολισμούς, που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του νεαρού ζευγαριού.

Και ήταν η δεύτερη διπλή κηδεία, μέσα σε μία μόνον ημέρα, κάτι που πραγματικά έκανε την Κρήτη να αναρωτιέται, ως ποιο σημείο μπορούν να αντέξουν τις δοκιμασίες, οι ψυχές των ανθρώπων.

Στις 11 το πρωί στις Αρχάνες, το όμορφο χωριό, κοντά στην Κνωσό στο Ηράκλειο, από όπου και καταγόταν η οικογένεια Τζαγκαράκη, έγιναν και οι κηδείες των δύο ακόμη θυμάτων αυτής της ασύληπτης τραγωδίας. Της 20χρονης Μαριλένας Τζαγκαράκη και της 57χρονης μητέρας της Μαρίας Χατζηπάνου.

Τραγική φιγούρα η νεαρή αδερφή της οικογένειας Τζαγκαράκη, η οποία, τα τελευταία 24ωρα, βιώνει ανείπωτο πόνο, έχοντας μέσα σε λίγα λεπτά «χάσει» τη μητέρα και τις δύο αδερφές της.

Το ζευγάρι αφήνει πίσω και το μόλις 6 μηνών κοριτσάκι του. Το μωρό της Ροδούλας και του Κωνσταντίνου, που θα μεγαλώσει, χωρίς να τους γνωρίσει.  Μάλιστα, το ζευγάρι, το οποίο είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο, ετοιμαζόταν μαζί με την βάφτιση του παιδιού τους, να συνάψει και θρησκευτικό γάμο το καλοκαίρι.

 

Πηγή: neakriti, ΚΡΗΤΗ TV