Οργισμένη αντίδραση Τσελέντη για την επικινδυνότητα εκατοντάδων σπιτιών στην Αθήνα

Με αφορμή την κατάρρευση του σπιτιού στο Γκάζι, o καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, έγραψε σε ανάρτησή του, στο Facebook, πως η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι άριστη, ενώ επιτίθεται και στον κ. Σπίρτζη λέγοντας χαρακτηριστικά «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Αποτέλεσμα εικόνας για γκαζι καταρρευση

Ο κ. Τσελέντης με αφορμή αυτό το περιστατικό ανέβασε, ειρωνικά προφανώς, μια δήλωσε από το ΟΑΣΠ που λέει πως η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι άριστη, ενώ επιτίθεται και στον κ. Σπίρτζη λέγοντας χαρακτηριστικά «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Ο  κ. Τσελέντης, επ’ ακριβώς έγραψε στο facebook: «Να τους πάρω εγώ μια βόλτα στην Αθήνα να τους δειξω ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παλιά ΣΠΙΤΙΑ που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και φου να τους ΚΑΝΕΙΣ γκρεμίζονται. Το θέμα το έχω αναδείξει πολλές φορές και σε ομιλίες μου και στα ΜΜΕ».

Θυμίζουμε ότι το εγκαταλελειμμένο σπίτι κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής, περίπου στις 6:30, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί και να καταστραφεί ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε ένα δεύτερο.

Παρότι ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή εγκλωβισμός, ένα παμπάλαιο κτίριο στο κέντρο της Αθήνα, (που δεν είναι άλλωστε τι μόνο), θα μπορούσε να επιφέρει χειρότερες συνέπειες.

Το σπίτι βρισκόταν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αρτεμισίου.

Προτεινόμενα για εσάς