«Σώθηκε» δηλώνοντας ότι πέθανε - Δυόμισι χρόνια ανενόχλητος, Ελλάδα - Γερμανία, χωρίς καν να αλλάξει όνομα!

Πολλά μπορεί να μηχανευτεί ο άνθρωπος προκειμένου να γλυτώσει από δυσάρεστες καταστάσεις. Μετά, αναλαμβάνει η ίδια η ζωή… Πολύ συχνά, και η γραφειοκρατία. Είχες δηλώσει ότιΚι έτσι «γράφονται» απίθανες ιστορίες.

Όπως αυτή, ενός 50χρονου, που μπλέχτηκε σε μία περίεργη υπόθεση, η Δικαιοσύνη του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα μέχρι την τέλεση της δίκης και βρέθηκε στον αέρα, μην μπορώντας να ζήσει την οικογένειά του. Ηταν ευκατάστατος, επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν σε χώρες του εξωτερικού, αλλά βρέθηκε… πανί με πανί από τη μία μέρα στην άλλη.

Τότε, κάποιος τον πλησίασε, του είπε να του βγάλει πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, για να αρθεί η απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό. Εβαλε λοιπόν τους δικούς του, να τον δηλώσουν ως πεθαμένο και με παλιό δελτίο ταυτότητας, που είχε στην κατοχή του, ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη. Εκεί με το πραγματικό του όνομα δούλεψε σε εστιατόριο για 2,5 χρόνια.

Σ’ αυτό το διάστημα, όχι μόνο ερχόταν στην Ελλάδα, αλλά κατάφερε να ανανεώσει (!) και το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης!

Τελικά, το 2014 η ζωή μετά θάνατον τον… κούρασε και πήγε στο προξενείο. Τους είπε τι είχε συμβεί κι αφού κατάφεραν να… κλείσουν το στόμα τους, από το σοκ, όταν αντίκρισαν έναν… νεκρό, τον ενημέρωσαν ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το ένταλμα βέβαια, άργησε 18 μήνες και συνέχισε να ζει και να εργάζεται στην Φρανκφούρτη, σαν να μην τρέχει τίποτα, ώσπου μία μέρα του χτύπησε την πόρτα η Ιντερπόλ και τον συνέλαβε για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του συνεργάτη του.

Η υπόθεσή του θα εξεταστεί σε β’ βαθμό στις 27/3, ενώ για την πλαστογραφία του θανάτου η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 6 Μαρτίου.

«Είμαι κρατούμενος στον Κορυδαλλό, ακόμα είμαι νεκρός στα χαρτιά. Το 2004 έσμιξα με φίλο παλιό που είχαμε κάνει παλιά δουλειά και του είχα εμπιστοσύνη. Είχα δώσει ένα σπίτι, είχα πάρει καλά λεφτά, αυτός το εκμεταλλεύτηκε, μου είπε να βάλουμε λεφτά και να πάρουμε ανάθεση σε παραλία. Θα την παίρναμε χωρίς διαγωνισμό, για μία τετραετία, είχε γνωστό σε κόμμα…

Του έδωσα τα λεφτά, αφού πέρασαν δυο μήνες και με πήγαινε από αύριο σε αύριο, είχε τάξει ότι θα βάλει την πρώην γυναίκα μου σε μια δουλειά κτλ. Του έκανα μήνυση. Το 2007, κάποιοι πήγαν να τον σκοτώσουν. Τα δικά του τα αγόρια… Κάποια μέρα κι ενώ πήγαινα στη δουλειά μου, με σταμάτησαν, μου είπαν ασφάλεια, μου έβαλαν χειροπέδες και με έσπασαν στο ξύλο.

Πήγα στη ΓΑΔΑ και στην κατάθεση που έδωσα, μου είπαν ότι με κατηγορούν για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Κέρδισε την υπόθεση γιατί ήταν κατηγορούμενος αυτός και η γυναίκα του για κακούργημα, για το ποσό που μου είχε φάει και με αυτό θα έβγαζε ότι και καλά τον εκβιάζω εγώ. Μετά με εκβίαζαν και μου έλεγαν μην πας να ενοχλήσεις τον τάδε, δεν θα τη γλιτώσεις και τέτοια. Και δεν διεκδίκησα καν τα λεφτά μου.

Μου τελείωσαν τα λεφτά

Έδινα ένα χρόνο παρών στην αστυνομία, μου τέλειωσαν τα λεφτά, μου λέει ένας φίλος, δεν κάνεις τον πεθαμένο να καθαρίσεις μέχρι να γίνει το δικαστήριο; Τελικά το έκανα. 23/3/2012 πέθανα, με έθαψαν στην Ξάνθη. Πήγα στη Γερμανία κανονικά με παλιά ταυτότητα, δούλεψα έφτιαξα τη ζωή μου και πήγα στο Προξενείο να τους πω να μου βγάλουν διαβατήριο.

Ειδοποιήθηκε η Ιντερπόλ, με συνέλαβαν μετά από 1,5 χρόνο» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Μαζί σου».