Η άνιση μάχη του Θέμου Αναστασιάδη, που έφυγε αναπάντεχα στα 61 του χρόνια...

Αναπάντεχη η είδηση του θανάτου του Θέμου Αναστασιάδη, συγκίνησε και ξάφνιασε δυσάρεστα, καθώς λίγοι γνώριζαν την μάχη που έδινε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για τη ζωή του. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου.

Αρχικά νοσηλεύτηκε στην Ζυρίχη της Ελβετίας και στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες κλινικές του κόσμου: Στην διάσημη κλινική Dana Farber της Βοστώνης, όπου υποβλήθηκε σε εντατική και επιθετική θεραπεία. Παρόλα αυτά, στάθηκε όρθιος και ο οργανισμός του κατάφερε και την άντεξε. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, ο καρκίνος επανεμφανίστηκε.

Ο Θέμος Αναστασιάδης, απτόητος, συνέχισε τις θεραπείες στην Ζυρίχη, όπου έμενε μόνιμα πλέον, αλλά η μάχη έγερνε εις βάρος του. Το τελευταίο πεντάμηνο η υγεία του επιδεινώνονταν διαρκώς και το τελευταίο δίμηνο, χειροτέρεψε δραματικά. Μέχρι τη μοιραία νύχτα της Τρίτης 22 Ιανουαρίου, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ελβετίας, όπου νοσηλευόταν και σε ηλικία μόλις 61 ετών.