Η στιγμή που ο Ρουβίκωνας επιτίθεται με μπογιές στην Αμερικανική πρεσβεία

Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα με  μπογιές κατά της Αμερικανικής  πρεσβείας, σήμερα τα ξημερώματα αναρτήθηκε σε ιστότοπο.

Είναι η στιγμή που περίπου 15 άτομα, με μηχανάκια πλησίασαν την πρεσβεία από την πλαινή πλευρά (Δορυλαίου και Μακεδονίας).

Οι δράστες ήταν καλά οργανωμένοι.Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε περιπολικό και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Για την επίθεση έχουν γίνει 8 προσαγωγές ατόμων από παρακείμενους δρόμους στην πρεσβεία.

Ο Αμερικανός πρέσβης

Ανόητο και παράλογο βανδαλισμό χαρακτηρίζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. 


«Καλή χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πίσω στην Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια της συγκυρίας αυτής στην αμερικανική κυβέρνηση (σ.σ. το shutdown), θα έχω λιγότερη καθημερινή δημόσια παρουσία, αλλά θέλω να καταδικάσω τον σημερινό ανόητο και παράλογο βανδαλισμό στην αμερικανική πρεσβεία και να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση αντίδρασή της» έγραψε ο Τζέφρι Πάιατ στο twitter του.

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επίθεση  έκανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος. Έκανε λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και τόνισε πως η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία πλήττει την εικόνα την Ελλάδας διεθνώς.