Ο "ξανθός" και ο "σγουρομάλλης" - Οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ

Τουλάχιστον επτά άτομα συμμετείχαν στην επιχείρηση σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική

Σε δύο «γνώριμα» αλλά μη ταυτοποιημένα πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν «σγουρομάλλη» και έναν «ξανθό». Έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από τα δύο πρόσωπα. Όπως προκύπτει από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, τα δύο πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα επίσης με την Αντιτρομοκρατική, υπήρχαν και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα που αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης.  Συνολικά δηλαδή στην επιχείρηση μετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα.

Πρωτοφανές είναι επίσης το γεγονός ότι οι αριθμοί ήταν εμφανείς, ενώ φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία πραγματοποιήθηκαν από το κέντρο της Αθήνας.

Η Αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στην ομάδα κρούσης, όπως αναφέρει το iefinerida. Τρία τουλάχιστον άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο opel το οποίο βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα: το ένα άτομο οδηγεί, ένα δεύτερο άτομο καλύπτει και ένα τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από τον ΣΚΑΪ.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται επίσης και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο φέρεται να επιβιβάστηκαν οι δράστες μόλις έκαψαν το πρώτο όχημα διαφυγής τους, στα Άνω Πετράλωνα. Οι αρχές κάνουν έρευνα πόρτα-πόρτα στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν από κάμερες ασφαλείας, υλικό που να βοηθά στον εντοπισμό του δεύτερου αυτοκινήτου διαφυγής των δραστών.