Ο dr.δίγαμος και όλες οι λεπτομέρειες της απάτης

Νέες απίστευτες λεπτομέρειες και στοιχεία για τη δράση του καρδιολόγου-«κατασκόπου» περιλαμβάνονται στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η εξαπατημένη σύντροφός του την περασμένη εβδομάδα.

Από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία φέρνει στο φως το protothema.gr με ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη  διαπιστώνεται ότι ο καρδιολόγος είχε σκαρφιστεί απίθανους τρόπους και δικαιολογίες για να την πείσει ότι είναι μέλος των μυστικών υπηρεσιών του κράτους προκειμένου να δικαιολογήσει τις συχνές απουσίες του, καταφέρνοντας να ξεγελάσει όχι μόνο την ίδια, αλλά και τον κοινωνικό τους περίγυρο επί δέκα συνεχόμενα χρόνια και βάλε.

Μέχρι και η πραγματική σύζυγός του φέρεται να είχε πειστεί για τη διπλή ζωή του, η οποία τελικά αποκαλύφθηκε όταν η τρίτη -ο καρδιολόγος έχει κάνει και ένα γάμο παλαιότερα- πήγε σε ένα ΚΕΠ για να ζητήσει αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης του γάμου τους, για να διαπιστώσει τελικά ότι αυτός δεν έγινε ποτέ.

Μυστικά από όλους

Από την αρχή της σχέσης τους της είχε πει ότι είναι διαζευγμένος εδώ και αρκετά χρόνια με μια άλλη γιατρό που διατηρεί ιατρείο στα νότια προάστια και μαζί είχαν αποκτήσει έναν γιο, ο οποίος σήμερα είναι 27 ετών.

Η εξαπατημένη σύντροφος του καρδιολόγου αναφέρει στη μήνυσή της ότι της είχε συστήσει τον γιο του από το ξεκίνημα της σχέσης τους, αποφεύγοντας ωστόσο να της αποκαλύψει ότι ενδιάμεσα είχε πραγματοποιήσει και δεύτερο γάμο με μια άλλη γιατρό, με την οποία σήμερα έχουν δύο κόρες 15 ετών! Αυτή τη λεπτομέρεια φαίνεται ότι αγνοούσαν ακόμη και οι συνάδελφοί του στο νοσοκομείο, καθώς όλοι ήξεραν ότι ο γιατρός έχει μόνο έναν γιο από τον πρώτο του γάμο, τον οποίο εμφάνιζε και στην κλινική.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης, η νεαρή γιατρός γνωρίζει στην οικογένειά της τον νέο της σύντροφο, όπως και στο φιλικό τους περιβάλλον, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να τη συστήσει στα μέλη της οικογένειάς του, παρά μόνο στον 27χρονο γιο του. Οι δικαιολογίες που επικαλούνταν ήταν το φορτωμένο επαγγελματικό του πρόγραμμα αλλά και οι όχι και τόσο καλές σχέσεις με την οικογένειά του.

Στην Βούλα η νόμιμη οικογένεια

Ο καρδιολόγος είχε πει στη σύντροφό του ότι εκτός από τη δουλειά του στο Νοσοκομείο εργαζόταν αθόρυβα ως μυστικός πράκτορας της ΕΥΠ και κατόπιν του ΝΑΤΟ (!) και γι’ αυτό τον λόγο έπρεπε να λείπει κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα, αλλά και ορισμένα Σαββατοκύριακα.

Βέβαια στην πραγματικότητα επέστρεφε στο σπίτι του, σε μια τριώροφη πολυτελή μεζονέτα στη Βούλα όπου διαμένει με τη δεύτερη σύζυγό του και τις δύο κόρες τους, ακίνητο το οποίο είχε αγοράσει το 2000 έναντι 89 εκατ. δραχμών.

Κυκλοφορούσε μέσα στο σπίτι με όπλο

Ο Dr Δίγαμος, για να ενισχύει το «παραμύθι» του διπλού πράκτορα κυκλοφορούσε οπλισμένος μέσα στο σπίτι: «Με τον τρόπο αυτό είχε πετύχει να με τρομοκρατήσει πλήρως και να με κάνει να πιστέψω πως πράγματι εργάζεται στις μυστικές υπηρεσίες και να μην ζητάω περισσότερες εξηγήσεις», αναφέρει στη μήνυσή της η εξαπατημένη σύντροφος

«Συνέβαινε επίσης, κάποιες φορές, όπως μου έλεγε δήθεν εμπιστευτικά, να ταξιδέψει εντός ή εκτός Ελλάδος προκειμένου να συμμετέχει σε συσκέψεις και να λαμβάνει μέρος σε επικίνδυνες αποστολές», αναφέρει στη μήνυσή της η εξαπατημένη σύντροφός του.

Επειτα από τέσσερα χρόνια σχέσης και αφού είχαν μετακομίσει και συζούσαν σε διαμέρισμα των βορείων προαστίων, το οποίο έλεγε ότι ήταν ιδιοκτησίας του, αποφάσισαν να κάνουν προσπάθειες για να αποκτήσουν παιδί, οι οποίες τελικά δεν καρποφόρησαν.

Ινκόγκνιτο ο γάμος στη Χαλκίδα για… λόγους ασφαλείας

Μπορεί, λοιπόν, να μην κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί, όμως αποφάσισαν από κοινού να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, αρχικά με πολιτικό γάμο και θα ακολουθούσε και θρησκευτικός. Εκείνος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της συντρόφου του, επέμενε να γίνει η τελετή στο δημαρχείο της Χαλκίδας.

Στην ερώτησή της γιατί να γίνει ο γάμος εκεί αφού κανείς από τους δύο δεν είναι δημότης Χαλκιδέων, εκείνος φέρεται να της απάντησε ότι η τοποθεσία αυτή ήταν ασφαλής και για τους δύο και κυρίως για τον ίδιο, διότι λόγω της ενασχόλησής του με τις μυστικές υπηρεσίες δεν θα εκτίθετο κανένας τους σε κίνδυνο. Αν και η ίδια, όπως αναφέρει στη μήνυσή της, παραξενεύτηκε από την επιμονή του συντρόφου της να γίνει ο γάμος στο δημαρχείο της Χαλκίδας, εκείνος ζητώντας της να δείξει κατανόηση κατάφερε να την πείσει. Μάλιστα την καθησύχασε όσον αφορά στα διαδικαστικά που απαιτούνται, λέγοντάς της ότι θα αναλάμβανε τα πάντα εκείνος και πως η σύντροφός του το μόνο που είχε να κάνει ήταν να επιλέξει το νυφικό της και την ανθοδέσμη.

Ο «αντιδήμαρχος» και ο «στρατηγός»

Ο γάμος-μαϊμού τελέστηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στο δημαρχείο του δήμου Χαλκιδέων, σε μια αίθουσα που θύμιζε περισσότερο χώρο στον οποίο διεξάγονται τα δημοτικά συμβούλια παρά τελετές γάμων, όπως και αποδείχτηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Στην εικονική τελετή παρευρέθησαν ως μάρτυρες ένας γιατρός καρδιολόγος ο οποίος ανήκει στην ομάδα του καρδιολόγου-«πράκτορα», με κάποιους εντός του νοσοκομείου να τον θεωρούν «δεξί του χέρι», καθώς και ένας συνάδελφός του «από την άλλη δουλειά», όπως της είπε, δηλαδή από τις μυστικές υπηρεσίες, τον οποίο μάλιστα είχε συναντήσει άλλη μια φορά στο παρελθόν. Ο εν λόγω μάρτυρας είναι κοινωνικός λειτουργός, γνωστός στην κοινωνία της Χαλκίδας, ο οποίος ωστόσο εμφανίστηκε με άλλο όνομα και όχι με το πραγματικό του. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο «ΘΕΜΑ» ότι ο εν λόγω μάρτυρας πιθανόν είναι και το πρόσωπο-κλειδί στην όλη υπόθεση, δηλαδή αυτός που οργάνωσε την τελετή-μαϊμού για να βοηθήσει τον φίλο του.

Αναφέρει, λοιπόν, στη μήνυσή της η εξαπατημένη σύντροφός του: «Οταν ρώτησα τον μηνυόμενο για ποιον λόγο επέλεξε τον συγκεκριμένο μάρτυρα και όχι την αδελφή μου όπως εγώ είχα προτείνει, μου είπε ότι για λόγους ασφάλειας έπρεπε να παρασταθεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας στον γάμο μας. Σημειωτέον ο εν λόγω μάρτυρας αποκαλούσε τον μηνυόμενο “στρατηγό” και όταν τον ρώτησα “γιατί δεν τον αποκαλείς με το όνομά του;”, μου απάντησε “αφού στρατηγός είναι, πώς να τον αποκαλέσω;”».

Ετσι η τελετή διεξήχθη παρουσία πέντε ατόμων, δηλαδή ενώπιον του ζευγαριού, των δύο μαρτύρων και του αρμοδίου, όπως παρουσιάστηκε, αντιδημάρχου για τις τελετές γάμων.

Μετά από δέκα ημέρες η φερόμενη σύζυγος ρώτησε τον σύντροφό της πότε θα πήγαιναν ξανά στη Χαλκίδα για να δηλώσουν τον γάμο και να πάρουν στα χέρια τους αντίγραφα της ληξιαρχικής πράξης. Εκείνος φέρεται να της είπε να μην ανησυχεί, προσκομίζοντάς της την με αρ. βιβλ. 2234 Δήλωση Τέλεσης Πολιτικού Γάμου.

«Εκτοτε δεν ξανά ασχολήθηκα με το θέμα των εγγράφων, αφού δεν χρειάστηκε ποτέ μέχρι και το έτος 2018 να ζητήσω ληξιαρχική πράξη γάμου ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης δεδομένου ότι δεν αποκτήσαμε τέκνα», αναφέρει στη μήνυσή της.

Οταν, δε, εκείνη του είπε την επόμενη χρονιά ότι έπρεπε να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση, αυτός της είπε ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν λόγω της ευαίσθητης θέσης που κατείχε στις Υπηρεσίες Μυστικών Πληροφοριών, καθώς διέθετε μυστικούς κωδικούς υποβολής ατομικής φορολογικής δήλωσης.

Γιατί ήθελε να χωρίσει

Μέχρι και το 2017 οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν αρμονικές. Πραγματοποιούσαν κοινές εξόδους, ταξίδια στο εξωτερικό, άλλοτε για συνεδριακό τουρισμό και άλλοτε για αναψυχή, ενώ ο καρδιολόγος φέρεται να είχε επισκεφτεί τη σύντροφό του στο γνωστό Πανεπιστήμιο Yale όπου έκανε μετεκπαίδευση, όπως αναφέρει η ίδια στη μήνυσή της. Είχαν κοινούς φίλους και είχαν παρασταθεί μάλιστα ως νονοί σε τρεις βαφτίσεις, ενώ η όλη επαγγελματική και κοινωνική τους συμπεριφορά έδειχνε ένα ζευγάρι παντρεμένο, γεγονός που γνώριζαν και οι συνάδελφοί τους στα Νοσοκομεία όπου εργάζονται.

Ωστόσο ο καρδιολόγος-«πράκτορας», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εξαπατημένης συντρόφου του, τον τελευταίο χρόνο της σχέσης τους άρχισε να απουσιάζει όλο και πιο συχνά από την οικογενειακή τους εστία προφασιζόμενος φόρτο εργασίας στις μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. Η έντονη απουσία του, σύμφωνα με τη μηνύτρια, είχε ως αποτέλεσμα τις καθημερινές έντονες προστριβές και τους καβγάδες, τους οποίους ενίοτε προκαλούσε και ο ίδιος για ασήμαντη αφορμή.

«Δεδομένης της κατάστασης αυτής, του ζήτησα να χωρίσουμε, πλην όμως ο ίδιος, επικαλούμενος δήθεν προσωπικά του προβλήματα υγείας, προσπάθησε να με πείσει να παραμείνω στον γάμο», αναφέρει η ίδια.

Όμως η γιατρός δεν πείστηκε και έτσι τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, με την γνωστή συνέχεια…