Το... αμάρτημα της καθαρίστριας: Δέκα χρόνια φυλακή για το «πειραγμένο» απολυτήριο Δημοτικού!

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση για πλαστογραφία και απάτη.Χθες,η Δικαιοσύνη εξάντλησε για άλλη μια φορά όλη της την αυστηρότητα, καταδικάζοντάς την σε 10 χρόνια φυλακή μόνο για απάτη (το αδίκημα της πλαστογραφίας είχε παραγραφεί). Ο λόγος όχι για κάποιον μεγαλοαπατεώνα, καταχραστή δημοσίου χρήματος ή φοροφυγά αλλά για μια καθαρίστρια του Δημοτικού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο  η 53χρονη καθαρίστρια πήγε στο Δημοτικό Σχολείο όπου φοίτησε και πήρε πιστοποιητικό πως είχε τελείωσει την Ε’ Τάξη. Η γυναίκα, προκειμένου να προσληφθεί, το άλλαξε και  έκανε την πέμπτη,έκτη Τάξη Δημοτικού.

Έτσι «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει και να πετύχει τελικά σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού για θέση καθαρίστριας σε κρατικό παιδικό σταθμό. 

Από το 1996,τότε μέχρι και τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πράξη της,για τη εργασία της, της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση τόνισε πως «αυτά τα χρήματα τα εργάστηκε» ενώ προσέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της στη συγκεκριμένη θέση,έδειξε εργατικότητα, ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και σχετικές εκθέσεις.

Η απολογία της

«Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση» τόνισε η 53χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια της απολογίας της χθες, «Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Το έκανα, το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο και είπε πως πίστευε ότι ο διορισμός της θα της έδινε μια λύση. Ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία», κάτι που δεν εισακούστηκε