"Ρουβίκωνες", κουκουλοφόροι και ένα πανδαιμόνιο στα ελληνικά πανεπιστήμια! Γυαλιά-καρφιά στο Πάντειο

Επίθεση κουκουλοφόρων σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα στον χώρο της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ.

Η Καθημερινή φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις εικόνες καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι επιτέθηκαν με κλομπ και καδρόνια σε φοιτητές-μέλη του ΚΚΕ μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Να σημειωθεί ότι το συλλαλητήριο στιγματίστηκε από συγκρούσεις με μολότωφ και πετροπόλεμο ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και σε κουκουλοφόρους, οι οποίο είχαν ως ορμητήριο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, εκεί δηλαδή όπου μεταφέρθηκε η ένταση μετά τη συγκέντρωση των μαθητών στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Απόστουλου Λακασά στην “Κ”, οι κουκουλοφόροι στο Πάντειο, μετά την επίθεση στον χώρο της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στον χώρο της Πανσπουδαστικής. Επιπλέον, εισβολή κουκουλοφόρων και επίθεση κατά της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με την κατάσταση στο Ίδρυμα να παραμένει τραγική και τις πρυτανικές αρχές να κάνουν έκκληση στους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας για την άμεση αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης.

Ανάλογη επίθεση, όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ, επιχειρήθηκε και χθες στο Πάντειο από κουκουλοφόρους. Από την άλλη, σήμερα είναι η ημέρα της εβδομαδιαίας επίσκεψης του «Ρουβίκωνα» στην αίθουσα 516, που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Αθηνών. Αναφορικά με το θέμα, το Ίδρυμα έχει ζητήσει την παρέμβαση της πολιτείας.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Καθημερινή: