Έρευνα για ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου ζητά η εισαγγελέας

Νέα στοιχεία,που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας αποδυναμώνουν αρκετά το σενάριο απόπειρας ληστείας του κοσμηματωπολείου στην Ομόνοια,από τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος λιντσαρίστηκε βίαια στην οδό Γλάδστωνος την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που παρουσίασε η ιστοσελίδα documento αλλά και όσα υποστήριξε η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Χρύσα Πετσιμέρη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7, δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου έχουν βρεθεί μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου και όχι εντός του καταστήματος.

Δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα

Παράλληλα, το πόρισμα των εγκληματολογικών Εργαστηρίων διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του 33χρονου πάνω στο μαχαίρι, που εντοπίστηκε αρκετές ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του από τον 73χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον 55χρονο μεσίτη στην οδό Γλάδστωνος και στη συνέχεια από αστυνομικούς.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι το παραπάνω εξηγείται από το γεγονός ότι διάφορα άτομα το έπιασαν μέχρι να παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Αυτόπτης μάρτυρας

Στο μεταξύ αυτόπτης μάρτυρας έδωσε μια διαφορετική εικόνα από αυτά που έχουν υποστηρίξει μέχρι στιγμής οι δύο άνδρες και επιβεβαιώνει ότι ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι από ό,τι είδε.

Η ιστοσελίδα popaganda.gr παρουσίασε την κατάθεση της γυναίκας, η οποία την ώρα του περιστατικού λέει ότι πλησίασε και ότι αφού διαπίστωσε ότι δεν κινδυνεύει, είδε έναν κύριο να ρίχνει αντικείμενο μες στο κατάστημα.

Εξαιτίας όλων αυτών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζητά να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ρατσιστικών κινήτρων πίσω απ’ τον θάνατο του  33χρονου Ζακ