“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Αθήνας: 4 αστυνομικοί τραυματίες από καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ομόνοιας

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ έκαναν άγνωστοι λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου.

Από την επίθεση έχουν τραυματισθεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίζονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ’ Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι δύο εκ των τραυματιών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Αρχικά, οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου
Πηγή: Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας με μολότοφ -4 αστυνομικοί ελαφρά τραυματίες

Στην επίθεση μετείχαν περίπου 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών. Mετά την καταδρομική επίθεση αποχώρησαν και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Αυτόπτες μάρτυρες, πάντως,  ανεβάζουν τον αριθμό εκείνων που πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση στους 100 και περιγράφουν ότι επέδραμαν με ξύλα, πέτρες και μολότοφ, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα.

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

Ο πρόεδρος των Ειδικών φρουρών καταγγέλλει: Δεν υπάρχει διάθεση να συλληφθούν οι κουκουλοφόροι 

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό και το Α.Τ, βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που η ηγεσία και η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα ο κ. Τόσκας κατάργησε την “Δ”. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών φρουρών.

ΚΙΝΑΛ: Αν δεν μπορούν να τους μαζέψουν οι κυρίες του υπουργείου, ας φύγουν

Με αφορμή την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, από το Κίνημα Αλλαγής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν δεν μπορούν οι κυρίες Υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν!

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς».

Aπό το iefimerida και το Πρώτο Θέμα

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Καθημερινή με το φωτορεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη