Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για τη Μακεδονία σε 23 πόλεις της Ελλάδας (φωτο&βίντεο)

Υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας διαδήλωσαν απόψε χιλιάδες πολίτες σε 20 πόλεις της χώρας.

Τα συλλαλητήρια διοργανώθηκαν από την «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», με την κεντρική συγκέντρωση να λαμβάνει χώρα στην Πέλλα όπου διαδήλωσαν χιλιάδες πολίτες. Το παρόν έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

 

Παράλληλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα, Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα
και Χαλκίδα.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κόσμος με σημαίες στα χέρια διαδήλωσε την αντίθεσή του στο να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ.

 

Επεισόδια στα Χανιά

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, λίγο πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να διαδηλώσει και στη Βέροια

 

 

 

Πτολεμαΐδα και Κιλκίς

 

Λάρισα

Θήβα

Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης

Φιλοδοξία των διοργανωτών ήταν να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση το μήνυμα που δόθηκε από τα δύο ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη.

Νέο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου.