Χωρίς ταμειακή μηχανή τα κυλικεία του Υπουργείο Ναυτιλίας - Τι είπε ο Π. Κουρουμπλής

Χωρίς ταμειακές μηχανές φαίνεται πως λειτουργούν τα κυλικεία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Εδώ και μερικά χρόνια στα τρία κυλικεία και στο μαγειρείο των Λιμενικών λειτουργούν χωρίς φορολογικό πλαίσιο καθώς οι ταμειακές μηχανές είναι άφαντες.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου, υπάρχουν καταγγελίες που κάνουν λόγο για έσοδα μισού εκατομμυρίου.  Αυτά τα οικονομικά μεγέθη φαίνονται μόνο στα βιβλία που διατηρεί το Λιμενικό Σώμα, καθώς τα κυλικεία και το μαγειρείο λειτουργούν με βάση εσωτερικό κανονισμό χωρίς κάποια υπουργική εγκύκλιο και ο έλεγχος γίνεται από τις υπηρεσίες του Σώματος και όχι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων, σε ό,τι αφορά το κυλικείο τουλάχιστον.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι «το ποσό που φαίνεται στα βιβλία είναι μικρότερο, ενώ στην πραγματικότητα αγγίζει τις 150.000 ευρώ από τα κυλικεία, ενώ η Λέσχη λειτουργεί χωρίς κέρδος».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, «τα έσοδα αυτά αποτελούν ένα “μαύρο ταμείο” το οποίο μπαλώνει τις οικονομικές τρύπες» από τις λειτουργικές ανάγκες του Σώματος, οι οποίες στα χρόνια του Μνημονίου έχουν αυξηθεί πολύ λόγω της υποχρηματοδότησης.

Τι υποστήριξε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Είναι ένα εσωτερικό σύστημα» είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον Σκάι.

“Η κατάσταση ισχύει για πολλά χρόνια και τώρα βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής”.

Πάντως αυτή τη στιγμή οι νομικές υπηρεσίες να προετοιμάζουν την Υπουργική Απόφαση για την επίσημη ίδρυση της Λέσχης Λιμενικών και τους κανόνες που θα τη διέπουν.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος