Γυναίκα-μυστήριο ξεσκέπασε το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων

Μια γυναίκα φαίνεται ότι ξετύλιξε το κουβάρι σχετικά με τη δράση του κυκλώματος των αντικαρκινικών φαρμάκων. Η συγκεκριμένη γυναίκα, λειτούργησε ως το «βαθύ λαρύγγι», καθώς ήταν εκείνη που αποκάλυψε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας το 2015 την ύπαρξη του κυκλώματος.

Νέα, όμορφη και γνωστή στον χώρο της Υγείας

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στην εφημερίδα «Εθνος» επρόκειτο για μια γυναίκα νέα και όμορφη η οποία μάλιστα είναι πασίγνωστη στον χώρο της Υγείας καθώς κατείχε και υψηλό αξίωμα.

Εκείνη το 2015, τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον ενημέρωσε πως στην Ιταλία και τη Γερμανία κυκλοφορούν ακριβά αντικαρκινικά σκευάσματα τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα.

Στη συνέχεια με απόλυτη μυστικότητα συστάθηκαν κλιμάκια με ελεγκτές, γνωστούς και ως “ράμπο” υγείας, αλλά και στελέχη του ΕΟΦ. Μέσα σε λίγους μήνες τα κλιμάκια ξεσκόνισαν μεταξύ άλλων το “Θεαγένειο” και το “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη, δύο μεγάλα νοσοκομεία στην Αθήνα και δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, διαπίστωσαν παρατυπίες ως προς τη διαχείριση των φαρμάκων που περίσσευαν, ενώ ανακάλυψαν ότι “εξοικονομούνταν” μεγάλες ποσότητες χημειοθεραπευτικών φαρμάκων μέσω μειωμένων δόσεων που χορηγούνταν στους ασθενείς.

“Μεγάλη ιδιωτική κλινική παρακρατούσε 20 με 30 συσκευασίες φαρμάκων τον μήνα. Ήταν φάρμακα αξίας πάνω από 3000 ευρώ το καθένα και οι ποσότητες αυτές εξασφαλίζονταν από μειωμένες δόσεις στους ασθενείς” περιγράφει ένας άνθρωπος που έζησε τους ελέγχους από κοντά.

Οι έρευνες των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι στην παράνομη διακίνηση εμπλέκονται και άλλοι γιατροί, εκτός των δύο που έχουν ήδη συλληφθεί.