Αθωώθηκε η Σώτη Τριανταφύλλου - Είχε κατηγορηθεί για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου

Στην αθώωση της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου από κατηγορία που της είχε απαγγελθεί για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, κατέληξε με απόφαση του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από αναφορά που είχε καταθέσει το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, στην οποία είχε συμπεριληφθεί και άρθρο της στην εφημερίδα Αthens Voice, τον Νοέμβριο του 2015, αμέσως μετά την επίθεση στο Μπατακλάν με τίτλο Rock and Roll Will Never Die.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν ένσταση αντισυνταγματικότητας του νόμου με βάση τον οποίο κινήθηκε η ποινική δίωξη. Βασικό επιχείρημα ήταν πως οι συγκεκριμένες διατάξεις παραβιάζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η κυρία Βασιλική Γεωργιάδου, η οποία έχει μελετήσει και ασχοληθεί επί χρόνια με θέματα ρατσισμού και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης. Ο κ. Δοξιάδης επεσήμανε ότι η συγγραφέας με τα κείμενά της έχει δείξει πως δεν φοβάται την πολιτική ορθότητα, ακόμα κι αυτή ποινικοποιείται.