Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιανουαρίου

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα Δυτικά, τα νησιά του Βορείου, Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα:

Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και τους ανέμους να πνέουν νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία 7-13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου το πρωί θα είναι ισχυρές. Στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας θα υπάρξει χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφορ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία να είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 4-6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, και χιόνια στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 6-8 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, το σκηνικό θα είναι ίδιο σε όλη την Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται μέχρι και το βράδυ, όπου και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Συγκεκριμένα:

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα, κατά τόπους ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με χιόνια στα βόρεια ορεινά, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3-5 και στα Ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, με σταδιακή εξασθένηση 5-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή, όπως και το Σάββατο.