Χιόνια σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία, κατολίσθηση στην Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου-Συναγερμός για τον «φουσκωμένο» Σπερχειό

Άστατος είναι ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ να παραμένει σε ισχύ.

Χιόνια σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Χθες το βράδυ χιόνισε στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, καθώς επίσης και στην Ευρυτανία.

Μέχρι και νωρίς το πρωί σήμερα η κυκλοφορία από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι τη σήραγγα, γινόταν με αλυσίδες, ωστόσο ο δρόμος καθαρίστηκε και η κυκλοφορία πλέον γίνεται κανονικά.

Χωρίς αλυσίδες και η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό στο Βελούχι, ωστόσο οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας, καλό θα είναι να έχουν μαι τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνι έπεσε χθες βράδυ και μέσα στο Καρπενήσι, όμως η πρωινή βροχούλα το «πήρε», όπως μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.

“Φουσκώνει” ο Σπερχειός

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στη Φθιώτιδα για τον Σπερχειό που για μια ακόμη φορά έχει «φουσκώσει» μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή μας.

Ενδεικτικά η γέφυρα στο Καστρί έκλεισε για μία ακόμη φορά αφού το ποτάμι έγλειψε και πάλι τα όρια του αγροτικού δρόμου. Το ποτάμι παρουσιάζεται φουσκωμένο στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πιο ψηλά η «τροφοδοσία» του από νερό ήταν πιο περιορισμένη, συνέπεια της χιονόπτωσης στον Τυμφρηστό και στα Βαρδούσια.

Νέα κατολίσθηση στο Σταυρό

Χθες το πρωί σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου, στο ύψος της αερογέφυρας, μετά τον Σταυρό.

Για δύο περίπου ώρες μηχάνημα της Περιφέρειας, προσπαθούσε να καθαρίσει το οδόστρωμα στην περιοχή του Σταυρού πριν την αερογέφυρα, όπου ξανά ο λόφος βρέθηκε μέσα στον δρόμο.

Χρειάστηκε και η βοήθεια της Πυροσβεστικής για να πλύνει το οδόστρωμα ώστε να μην είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Είναι η 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες που παρουσιάζεται τόσο έντονη κατάπτωση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν να βελτιωθεί ο καιρός ώστε να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής τοιχίου συγκράτησης των χωμάτων.

Πηγές: tvstar, Lamiareport