Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο της, προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πέσουν χιόνια, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί νοτιάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά:

Αττική: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θ’αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 5-6 και πρόσκαιρα με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικα 4-6 μποφόρ και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8-13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα είναι ισχυρές, με λίγα χιόνια να πέφτουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα Ανατολικά και 6-7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα είναι 8-13 βαθμούς και στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες. Κατά τις πρωινές ώρες θα υπάρξει ομίχλη στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα Ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 7-18 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ, που πρόσκαιρα κατά τις απογευματινές ώρες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα, θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα.