Διαψεύδει ο ΟΑΣΑ πως χάθηκαν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών

Διαψεύδει ο ΟΑΣΑ τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαρροή προσωπικών δεδομένων, μετά τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Σε σχέση με τη διακινούμενη φημολογία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί δήθεν απώλειας προσωπικών δεδομένων πολιτών από τον ΟΑΣΑ, ο Οργανισμός για την αποκατάσταση της αλήθειας, έναντι της δημιουργικής φαντασίας των διακινητών της «είδησης», ενημερώνει:

Α. Δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.

Β. Υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς.

Γ. Ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσής τους, η οποία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ευφάνταστων διακινητών fake news. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αναληθή».

Τι έλεγαν τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την αντίδραση του ΟΑΣΑ

Τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως χιλιάδες δεδομένα επιβατών Μέσων Μεταφοράς χάθηκαν, καθώς καταστράφηκαν 3000 προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου, από επίθεση αγνώστων στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία αυτά είχαν σταλεί σε φακέλους στον ΟΑΣΑ από την ΟΤΟΕ και από άλλους φορείς για να εκδοθούν μαζικά οι κάρτες των επιβατών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιάννης Σκουμπούρης με έγγραφό του στις 27 Δεκεμβρίου παραδέχτηκε, αν και καθυστερημένα, ότι καταστράφηκαν και ζητά από τους επιβάτες να στείλουν ξανά τα στοιχεία τους.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης. Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν στα αποκαΐδια υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου.

Οι δράστες προσπάθησαν να κάψουν το κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, όπου γίνεται επεξεργασία των στοιχείων για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου.