Το έστρωσε στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας! Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο των δύο νομών.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων  Χρήστος Μιχαλάκης, τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, έχοντας καθαρίσει το οδικό δίκτυο από το χιόνι πέντε εκατοστών περίπου, στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα και σε περιοχές των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.
Στον νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χιόνι στον ορεινό όγκο και πάνω από 1000 μέτρα φτάνει στα 5-10 εκατοστά, το οδικό δίκτυο είναι κανονικά στην κυκλοφορία χωρίς προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας ύστερα από τις ασθενείς χιονοπτώσεις.

Τα τμήματα των δρόμων που χρειάζονται οι αλυσίδες, σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο νομό Κιλκίς από το 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κασταντερής – Μ. Λιβαδίων

Στο νομό Πέλλας, από το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρα και από το 8ο χλμ της επαρχιακής Κερασιάς έως το χιονοδρομικό Βόρας.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 15χλμ επαρχιακής οδού Σερρών – Άνω Βροντούς, έως την άνω Βροντού, όπως επίσης από το 24χλμ έως το 28ο της επαρχιακής Σερρών – Λαϊλιά έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Αλυσίδες χρειάζονται από το 1ο έως το 16χλμ της επαρχιακής οδού Αρναίας -Ταξιάρχη μέσω Χολομώντα στο νομό Χαλκιδικής.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ – ΜΠΕ