Χειμωνιάτικο σκηνικό από σήμερα: Η θερμοκρασία πέφτει 10 βαθμούς - Χιόνια & βοριάδες

Άστατος ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, με νεφώσεις και βροχές, κυρίως σε περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη Νότια Ελλάδα, δυτικοί-νοτιοδυτικοί και στην υπόλοιπη χώρα, από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 4-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί ενδεικτικά:
Στη Βόρεια Ελλάδα: από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου
Στην Ανατολική Ελλάδα: από 2 έως 15
Στη Δυτική και Νότια Ελλάδα: από 0 έως 14
Στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο:από 5 έως 17
Στο Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα: από 11 έως 18

Αττική
Άστατος καιρός, με νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανά μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις, έντασης 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως.

Θεσσαλονίκη
Άστατος καιρός, με νεφώσεις, τοπικές βροχοπτώσεις και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού, από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι-βορειοδυτικοί, έντασης 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Άστατος αναμένεται να συνεχιστεί ο καιρός και τις επόμενες μέρες, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημειορεινά.