Στον εισαγγελέα ο Αλγερινός φερόμενος ως εμπλεκόμενος με τους τζιχαντιντές του Βελγίου-Ζητείται από τις βελγικές αρχές η σύλληψή του

Ο Αλγερινός που συνελήφθη την Κυριακή από την ελληνική αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οδηγείται σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου στον Εισαγγελέα, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των βελγικών Αρχών, με την κατηγορία της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Βέλγιο.

Ο 33χρονος Αλγερινός εντοπίστηκε το Σάββατο στο Παγκράτι, έπειτα από αίτημα συνδρομής, που διαβίβασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ελληνική Αστυνομία οι βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο σχετικής δικαστικής έρευνας.

Την Κυριακή υπήρξε σύγχυση, με τη βελγική εισαγγελία να απαντάει εγγράφως ότι δεν προκύπτει σχέση με την ομάδα τζιχαντιστών και επομένως μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος.

Οι αστυνομικοί τελικώς, κράτησαν τον 33χρονο, προκειμένου να του πάρουν συμπληρωματική κατάθεση και να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για τυχόν εμπλοκή του και λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος, οι βελγικές αρχές ζήτησαν την έκδοσή του.