Η κακοκαιρία σαρώνει τη Μακεδονία-Κλειστοί δρόμοι-Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η κακοκαιρία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετατρέποντας μεγάλες εκτάσεις και δρόμους σε ποτάμια. Από την έντονη βροχόπτωση δεν ξέφυγε ούτε η Κεντρική Μακεδονία, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, για πτώσεις δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε περιοχές της Βέροιας και της Κατερίνης.

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του Βαρικού, η κίνηση των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθώς λιμνάζοντα νερά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σκεπάζουν τμήμα του οδοστρώματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέρος του επαρχιακού δικτύου της Κατερίνης προς τα χωριά Βροντού, Καρίτσα, Άγιο Σπυρίδωνα και Κονταριώτισσα.

Αίτημα του δήμου Σκύδρας για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την έκδοση απόφασης κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σκύδρας, απέστειλε η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, «ενόψει της αντιμετώπισης των καταστροφικών αποτελεσμάτων που έχουν επιφέρει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκειμένου να υπάρξει πρόληψη και προετοιμασία σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης» όπως αναφέρει.

Αναλυτικότερα, το αίτημα αφορά αντίστοιχα τις Κοινότητες Κρανιάς με τον οικισμό Λιθαριάς, του Ανύδρου, του Μανδάλου, της Καλής, του Προφήτη Ηλία, της Καλλίπολης με τον οικισμό Σανδαλίου Μενηίδας και του Μαυροβουνίου, του Λιποχωρίου, των Καλυβίων, της Σκύδρας, των Σεβαστειανών, του Ριζού, του Αρσενίου, της Πετριάς με τον οικισμό Πλευρώματος της Σκύδρας.