Σε αργία πάλι ο πολεοδόμος στη Μύκονο - Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δόμησης Μυκόνου, Αντώνης Καστορίνης είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2016 από την αστυνομία, αφού φέρεται να είχε επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών σε τμήμα αυθαίρετης οικοδομής (κεντρική φωτογραφία). Μάλιστα, τότε είχαν συλληφθεί και τρία ακόμη άτομα που εργάζονταν στην οικοδομή.

Τρεις μήνες μετά, κατάφερε και επέστρεψε στην υπηρεσία του έχοντας αθωωθεί στο πειθαρχικό της υπηρεσίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Μυκόνου δεν προέβλεψε να αναπληρώσει το κενό του, αυτό το χρονικό διάστημα.

Η δίκη του, που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2017, είχε αναβληθεί για τις 2 Νοεμβρίου 2017, όμως ξαναπήρε αναβολή για τις 30 Μαΐου 2018, λόγω ενός τηλεφωνήματος για βόμβα στα δικαστήρια της Σύρου!

Παρ’ όλα αυτά, μια γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που εστάλη στον δήμο Μυκόνου στις 11/10/2017 οδήγησε τον δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά στην απόφαση να θέσει ξανά σε δυνητική αργία τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Πάντως προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πως ο δήμαρχος Μυκόνου καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα για να πάρει την απόφαση να θέσει σε αργία τον κ. Καστορίνη. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι άδειες υπέγραψε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο πολεοδόμος…

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για “την παροχή διοικητικής υποστήριξης από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Σύρου στη Μύκονο”. Πιο συγκεκριμένα, η πολεοδομία Μυκόνου κλείνει προσωρινά(;) και την ευθύνη για το νησί θα έχει το τμήμα της Σύρου.

(Οι φωτογραφίες είναι από το Πρώτο Θέμα)