ΠΟΕΔΗΝ: Στα "χέρια" με άντρες της ΕΛΑΣ για το πανό με Τσίπρα, Τσακαλώτο, Καρανίκα (Βίντεο)

Παναττική στάση εργασίας από τις 08:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ., αλλά και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Βασικό σύνθημά τους είναι: «Απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης».

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έφτασαν νωρίτερα στη Βουλή όπου θέλησαν να κρεμάσουν ένα πανό που έγραφε:«3 λαλούν και 2 χορεύουν» και έδειχνε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Καρανίκα να παίζουν φλογέρα και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να χορεύουν.
Οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να το σηκώσουν και δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ τους.

Νωρίτερα, όταν η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ πορευόταν προς το Μέγαρο Μαξίμου, σταμάτησε αναγκαστικά στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, καθώς οι άντρες ΕΛ.ΑΣ. είχαν κλείσει τον δρόμο. Οι διαδηλωτές είχαν μαζί τους ένα φορτηγό γεμάτο πλακάτ με συνθήματα διαμαρτυρίας. Εκεί έκαψαν και έσκισαν τα φύλλα αξιολόγησης.
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές προτάσσουν πανό με φωτογραφίες του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο τον έχουν μετονομάσει σε «Μαυρογιαλούρο» και αναγράφουν ότι δεν έχει φιλότιμο.
Οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα νοσοκομεία Παίδων.


Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. «Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας.
Και στα αιτήματά τους απαιτούν: «Δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

Ακόμη, στάση εργασίας από τις 09:00 π.μ., έως τις 3:00 μ.μ. αλλά και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, που υποστηρίζει ότι «τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τεράστια και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός».